Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria 11.

Főoldal » Középiskola » Matematika
991
Mekkora a paralelogramma területe, ha
a, oldalainak a hosszúsága 36 mm, illetve 54 mm, a két oldal által bezárt szög pedig 145 fok
b, átlóinak a hosszúsága 36 mm, illetve 54 mm, az átlók által bezárt szög pedig 35 fok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
trigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

a) T = a · b · sinα = 36 · 54 · sin145 = 1115,0326 mm²
b) T = (e · f · sinγ)/2 = (36 · 54 · sin35)/2 = 557,5163 mm²
0