Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kéne

Főoldal » Középiskola » Matematika
476
Előre is köszönöm, nagy segítség lenne ha valaki letudná írni a megoldásokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`7*7*7*7*7*7*1/7*1/7*1/7` = `7^6/7^3` = `7^3`

b,

`4/5*4/5*4/5*4/5*4/5*4/5` = `(4/5)^6`

c,

`(-3)*(-3)*(-3)*(-3)*(-3)` = `(-3)^5`

d,

`-2*2*2*2*2*2*2` = `-(2^7)`

e,

`2*2*2*3*3*3*2*3` = `2^4*3^4` = `6^4`

2,

a,

`3^3` = `3*3*3` = 27

`4^4` = `4*4*4*4` = 256

`5^3` = `5*5*5` = 125

b,

`(5-8)^4` = `(-3)^4` = `(-3)*(-3)*(-3)*(-3)` = 81

`(2^3+5^2)^2` = `(8+25)^2` = `33^2` = `33*33` = 1089

`(2^4-2*7^0*3)^5` = `(16-2*1*3)^5` = `(16-6)^5` = `10^5` = `10*10*10*10*10` = 100000
0