Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria 10-11.

Főoldal » Középiskola » Matematika
783
Egy trapéz 28 cm-es átlója a másik átlót 1 és 6 cm-es részekre osztja. Határozzuk meg, hogy az utóbbi átló mekkora részekre osztja a 28 cm-es átlót! Levezetéssel légyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Geometria, trapéz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz átlói ugyanolyan arányban osztják egymást.

A trapéz egyik átlója 6+1 = 7 cm

7 cm eloszlik 6 és 1 cm-re, akkor

a 28 cm-es átló eloszlik `28/7*6` = 24 cm-es és `28/7*1` = 4 cm-es szakaszra.
0