Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
617
Fel lehet-e olvasztani egy fél literes edényben egy 10 cm átmérőjű, gömb alakú gyertyát? (Válaszát számítással indokolja!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A gyertya térfogata:

`V=(d^3*pi)/6` = `(10^3*3.14)/6` = 523,6 `cm^3`

Ez több, mint fél liter (500 `cm^3`), fel lehet ugyan olvasztani, de kifolyik belőle.
2