Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szoveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
910
Az iskolának foci- és kosárlabdacsapata van. Az egyik osztályban 7 fiú jár az iskolai foci meccsekre, 10 jár a kosárlabdameccsekre, 3 mind a két sportág meccseit látogatja, de 4 fiú egyáltalán nem jár meccsekre. Hány fiú jár az osztályb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítseteeekkkk!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Sportol összesen 10+7-3 = 14 fő. 4 nem, akkor az osztályba jár 14+4 = 18 fiú

Csak focizik 7-3 = 4 fő

csak kosarazik 10-3= 7 fő

mindkettő: 3 fő

egyik sem: 4 fő

4+7+3+4 = 18 fiú jár az osztályba.
0