Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matek | 7. osztály

19
egy autó egy utat három nap alatt tett meg : az első nap megtette az út 35%-át, második nap a megmaradt út 20%-át, a harmadik nap pedig a hátralévő 624 km-t. Határozd meg, a három nap közül melyik nap tette meg az autó a legnagyobb távolságot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az első nap 35%, maradt 100-35=65%.

A második nap a 65%-nak a 20%-a, azaz `0.65*0.2` = 0,13 , 13 %-át.

Akkor eddig megtett 35+13 = 48%-át az útnak.

Maradt 100-48 = 52% a harmadik napra.

52% megfelel 624 km-nek.

100% megfelel `100/52*624` = 1200 km-nek, ennyi volt a teljes út.

De nem ez volt a kérdés, hanem hogy melyik napon tette meg a legnagyobb távot. Ahol a legnagyobb a %.

Ez pedig a 3. nap volt.
0