Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
- Eltelt 16 nap majdnem. Az összesen `16*60*24` = 23040 perc. Ebből lejön a 14:55 és 16:46 közötti különbség, ami 1 óra 51 perc, vagyis 111 perc. Összesen tehát eltelt 23040-111 = 22929 perc.

- 176 = `2*2*2*2*11` = `2^4*11` Az osztók száma tehát `(4+1)*(1+1)` = `5*2` = 10 darab.

Az osztók: 1, 2, 4, 8, 11, 16, 22, 44, 88, 176.

- Lett tehát 6 arany (`6*7` = 42 pont); 7 ezüst (`7*5` = 35 pont); 7 bronz (`7*4` = 28 pont); 10 negyedik (`10*3` = 30 pont); 9 ötödik (`9*2` = 18 pont) és 3 hatodik (`3*1` = 3 pont).

Ez összesen: `42+35+28+30+18+3` = 156 pont.

- 2020 nyarán nem volt olimpia.

- Gondolom `15*4` = 60 pont.

- 1 perc 51,25 másodperc = 111,25 másodperc

- 24 év az `24*365`= 8760 nap, ehhez hozzájönnek a szökőév plusz napjai, ami 2000, 2004, 2008, 2012, 2016 és 2020-ban volt, szóval 6-tal több.

június 20-tól augusztus 3-ig eltelt 44 nap.

Összesen tehát 8760+6+44 = 8510 napos volt.

- Egy aranyérem tömege 556 g. A csapat négy tagja `4*556` = 2224 g érmet kapott.

- 77 kg = `77*10^6` mg (77000000 mg)

- Ha 1 m megfelel 1,09 yardnak, akkor

2400 m megfelel `2400*1.09` = 2616 yardnak

140 m megfelel `140*1.09` = 152,6 yardnak.

A vízfelület területe `2616*152.6` = 399201,6 `yr^2`
0