Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
442
Hány százalékos az a cukor oldat, amelyet úgy kapunk meg, hogy összekeverünk 250 gramm 20%-os és 350 gramm 10%-os oldatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Nekiálltam
0

250 gramm 20 %-os oldatban 250·0,20=50 gramm cukor van és
350 gramm 10 %-os oldatban 350·0,10=35 gramm cukor van.
Így a két oldatot összeöntve 250+350=600 gramm tömegű lesz az oldat, amiben 50+35=85 gramm cukor van, így az összeöntött oldat 85:600=0,14167=14,167 %-os lesz.
1