Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet megoldásban szeretnék segítséget kérni!

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Az alábbi feladatokkal töltöttem a délutánom és valahogy sosem jött ki a jó eredmény.
Valaki le tudná nekem vezetni az egyenletet, a megoldóképlet alkalmazásával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`x_(1,2)` = `(-7pm root()(7^2-(4*2*15)))/(2*2)` = `(-7pm root()(49+120))/4` = `(-7pm13)/4`

`x_1` = `(-7-13)/4` = `-20/4` = -5

`x_2` = `(-7+13)/4` = `6/4` = 1,5

b,

`x_(1,2)` = `(5pmroot()(5^2-(4*3*(-2))))/(2*3)` = `(5pmroot()(25+24))/6` = `(5pm7)/6`

`x_1` = `12/6` = 2

`x_2` = `-2/6` = `-1/3`

c,

`x_(1,2)` = `(-11pm root()(11^2-(4*3*6)))/(2*3)` = `(-11pmroot()(121-72))/6` = `(-11pm7)/6`

`x_1` = `(-11+7)/6` = `-4/6` = `-2/3`

`x_2` = `(-11-7)/6` = `-18/6` = -3
1