Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7.o.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
392
8.o.fele németet tanul,90% angolt tanul,16 gyerek mindkettő nyelvet tanulja.
40 gyerek jár az osztályba.
Hány gyerek tanul csak angolt és hány gyerek csak németet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

40 gyerek van, fele, vagyis 20 tanul németül; 90%-a, vagyis `40*0.9` = 36 tanul angolul.

16 tanul mindkettőt, akkor levonod mindkettőből a 16-ot és megkapod, hogy hányan tanulják csak az egyik, illetve csak a másik nyelvet.

20-16 = 4 fő tanul csak németül.

36-16 = 20 fö tanul csak angolul.

Most leellenőrzöd: 4 csak német, 20 csak angol, 16 mindkettő: 4+20+16 = 40 fő jár az osztályba.
0