Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
469
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a = `(0,(3)+root()(25)/(root()(15^2-12^2)))^(-1)` = `(1/3+5/(root()(225-144)))^(-1)` =

= `(1/3+5/root()(81))^(-1)` = `(1/3+5/9)^(-1)` = `((3+5)/9)^(-1)` = `(8/9)^(-1)` = `color(red)(9/8)`



b = `(42/root()(98)-root()(3^2+4^2)+root()(56)/root()(7)):5+|root()(2)-3|` =

=`((6*cancel(7))/(cancel(7)*root()(2))-root()(16+9)+(2*root()(2)*cancel(root()(7)))/(cancel(root()(7)))):5+|root()(2)-3|` =

= `(6/root()(2)-root()(25)+2*root()(2)):5+|root()(2)-3|` =

= `(6*root()(2)/2-5+2*root()(2)):5+|root()(2)-3|` =

= `(3*root()(2)-5+2*root()(2)):5+|root()(2)-3|` =

= `(5*root()(2)-5):5+3-root()(2)` = `cancel(root()(2))-1+3-cancel(root()(2))` = -1+3 = `color(red)(2)`
0