Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabadesés, gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
644
Hány fokos az a lejtő, melyről súrlódás nélkül lecsúszó test gyorsulása a szabadesés gyorsulásának felével egyenlő?

a, 30
b, 45
c, 60
d, Nincs ilyen hajlásszögű lejtő
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, gyorsulás, szabadesés
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`cancel(g)*sinalpha` = `cancel(g)/2`

`sinalpha=1/2`

`alpha=30°`
2