Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, test periódusidő

Főoldal » Középiskola » Fizika
1005
Egy egyenletes körmozgást végző test periódusideje kétszeresére növekszik. Hányszorosára változott a körpálya sugara, ha a test gyorsulásának nagysága nem változott? Négyszeresére? :)

Lehetséges válaszok:

Kétszeresére

Négyszeresére

Felére

Negyedére

Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`a_(cp)` = `v^2/r` = `((2*r*pi)/T)^2/r` = `((4*r^2*pi^2)/T^2)/r` = `(4*r*pi^2)/T^2`

r = `(a_(cp)*T^2)/(4*pi^2)`

`T_2` = `2*T`

`r_2` = `(a_(cp)*(2*T)^2)/(4*pi^2)` = `(4*(a_(cp)*T^2)/(4*pi^2))` = `4*r`
1