Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Év eleji felmérő

Főoldal » Általános iskola » Matematika
472
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A többi feladat a képen.

13,

12 = `2^2*3`

18 = `2*3^2`

(12;18) = `2*3` = 6

[12;18] = `2^2*3^2` = 36

14,

6 és 8 legkisebb közös többszörösét keressük.

6 = `2*3`

8 = `2^3`

[6;8] = `2^3*3` = 24

Egy 24x24 cm-es lapot kell kiraknunk, ez pedig `(24*24)/(6*8)` = 12 db csempét kell felhasználnunk.


15,

A 6 és 15 legnagyobb közös osztóját keressük.

6 = `2*3`

15 = `3*5`

(6;15) = 3

Egy csoportba kerül `6/3` = 2 fiú és `15/3` = 5 lány, vagyis 3 csoportot alakíthat ki.


16,

Legnagyobb közös osztókat keressük.

4 = `2*2`

6 = `2*3`

(4;6) = 2

Amíg Tamás 2 várat épített (Vagyis `6*2`=12 tornya volt); addig János 3 várat épített (az ő várainak összesen `4*3` = 12 tornya volt).
Módosítva: 4 éve
1