Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha még nem késő válaszolok a kérdésedre. Mindkét feladatcsoportban az értelmezési tartomány megegyezik az értékkészlettel.14-es feladatnál, mivel `f(2)=4`, akkor `f(1)=a`, `f(3)=b` és `f(4)=c` (`a,b,c in {1, 2, 3, 4}` eseteket kell meggondolni. Azt kell eldönteni, hogy bijektív vagy nem szürjektív-e a leképezés. Az előbbire `3!``=6`-féle függvény jut, míg a több eset nem szürjektív típusú leképezés, amelyeket általában nem tekintenek függvénynek.
Hasonló a helyzet a 15-ös feladatnál is. Ott az f(2)=2 feltétel mellett `f(0)=a` `f(1)=b` (`a,b in {0, 1, 2}` a bijektív esetre jut `2!``=2`-féle függvény, míg a többi eset nem szürjektív típusú leképezés.
Módosítva: 4 éve
0