Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Együttes munkavégzés.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
690
A metróalagutat az egyik fúrópajzs egyedül 12 nap alatt, a másik 15 nap
alatt fúrná ki. Hány nap alatt végeznek együttes munkával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

12 nap alatt 1 alagutat, akkor 1 nap alatt `1/12` alagutat ás ki az egyik.

A másikra ugyanígy; 1 nap alatt `1/15` alagutat ás ki.

Ketten együtt 1 nap alatt `1/12+1/15` alagutat ásnak ki.

1 alagutat pedig `1/(1/12+1/15)` = `(12*15)/(12+15)` = `180/27` = `6.dot(6)` nap alatt ássák ki.
0