Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
1. 1/2x=-x+3
2. 2x-3=x-3
3. 2/3x+3=2x-5
4. -2x-1=0,5-2x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.

`1/2*x` = -x+3 /+x

`3/2*x` = 3 /:`3/2`

x = `3/(3/2)` = `3*(2/3)` = 2

2,

2x-3 = x-3 /-x

x-3 = -3 /+3

x = 0

3,

`2/3*x+3=2x-5` /-`2/3*x`

3 = `4/3*x-5` /+5

`4/3*x` = 8 /:`4/3`

x = `8/(4/3)` = `8*3/4` = 6

4,

-2x-1 = 0,5-2x /+2x

-1 = 0,5

Ellentmondás, nincs megoldása az egyenletnek.
1