Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudnátok segíteni pár egyenlet megoldásában illetve ellenőrzésében?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
557
1. (2f-6)-(5-3f)=3f-3
2. 3(a-2)+4(2a+1)=75
3. 5(2x-3)+7=12-5(x+1)
4. 2(2x+1)-5=10-3(x+2)
5. 3y-56=-y
6. 3z-18=2z
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.

(2f-6)-(5-3f)=3f-3 /összevonás

5f-11 = 3f-3 /-3f

2f-11 = -3 /+11

2f = 8 /:2

f = 4


2.

3(a-2)+4(2a+1)=75 /zárójelbontás

3a-6+8a+4 = 75 /összevonás

11a-2 = 75 /+2

11a = 77 /:11

a = 7

3.

5(2x-3)+7=12-5(x+1) /zárójelbontás

10x-15+7 = 12-5x-5 /összevonás

10x-8 = 7-5x /+5x

15x-8 = 7 /+8

15x = 15 /:15

x = 1

4.

2(2x+1)-5=10-3(x+2) /zárójelbontás

4x+2-5 = 10-3x-6 /összevonás

4x-3 = 4-3x /+3x

7x-3 = 4 /+3

7x = 7 /:7

x = 1

5.

3y-56=-y /-3y

-56 = -4y /:(-4)

y = 14


6. 3z-18=2z /-3z

-18 = -z /:(-1)

z = 18

Mindet ellenőrizni!
1