Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
641
Egy háromszög kerülete 26 dm. az egyik oldala 4dm-rel kisebb, a másik 3-dm-rel nagoybb, mint a harmadik oldal. mekkorák az oldalai külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik oldal x dm, a másik x-4 dm, a harmadik x+3 dm. A kerülete:

K = a+b+c = x+(x-4)+(x+3) = 3x-1 = 26 dm

3x = 27

x = 9 dm a harmadik oldal. Az egyik 9-4 = 5 dm, a másik 9+3=12 dm.
0