Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra feladat,ahol kell igazolni 2 allpontot

Főoldal » Középiskola » Matematika
430
Köszönöm szépen a segitséget előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x = `(2/root()(12)+9/root()(27)+6/root()(108))*(1/root()(3))^(-1)` = `(cancel(2)/(cancel(2)*root()(3))+(cancel(9)^3)/(cancel(3)*root()(3))+cancel(6)/(cancel(6)*root()(3)))*root()(3)` = `(1/root()(3)+3/root()(3)+1/root()(3))*root()(3)` = `5/(cancelroot()(3))*cancelroot()(3)` = 5

y = `(5^6)^3*25^3:125^8` = `5^(6*3)*5^(2*3):(5^(3*8))` = `5^(6*3+2*3-3*8)` = `5^(18+6-24)` = `5^0` = 1

A két szám számtani közepe:

`(x+y)/2` = `(5+1)/2` = 3 prímszám.
0