Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Komplex számok

Főoldal » Középiskola » Matematika
431
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`z^4+3z^2-4=0`

`z^2` = a helyettesítéssel

`a^2+3a-4=0`

`(a+4)(a-1)` = 0

Szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`a_1` = 1 = `z^2`

`z_1` = `root()(1)` = 1

`z_2` = `-root()(1)` = -1

`a_2` = -4 = `z^2`

`z_3` = `root()(-4)` = `2i`

`z_4` = `-root()(-4)` = `-2i`

A megoldások `z in CC`, z = `(1; -1; 2i; -2i)`
0