Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1,2,3

Főoldal » Általános iskola » Matematika
714
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
2.020.020
22/24
22 2/1000
2.002²²

2.
22 tízezres = 22*10.000 = 220.000
22 tízes = 22*10 = 220
22 százas = 22*100 = 2.200
Ezek összege 222.420.

2 tized = 2*0,1 = 0,2
20 egyes = 20*1 = 20
2 ezred = 2*0,001 = 0,002
20 század = 20*0,01 = 0,2
Ezek összege 20,402.

3.
-20
0,202
-1/2
(-1)⁴

20-nak a 2/3-szorosa: 20 * (2/3) = 40/3
20-nak a 20%-a: (20*20)/100 = 4
20-nak a -3/5 része: 20 * (-3/5) = -12, ezek közül a 4 van a legközelebb.
0