Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

(Adatok és ábrázolásuk)átlag, módusz, terjedelem, medián... Matematika gyakorló feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
883
Küldöm a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1772,

Átlag: összeadod és elosztod a mérések számával:

`bar(T)` = `(13.1+14.4+16.8+20.7+20.7)/5` = 17,14 °C

1773,

Hibák átlaga: annyi a különbség, hogy a hiba az az eltérés az átlagtól (vagy a mérési eredményektől), itt abszolútértékekkel számolunk (abszolút hiba).

a hibák átlaga = `(2+1+2+0+3)/5` = 1,6

terjedelem: a legkisebb és a legnagyobb közötti különbség:

terjedelem: 2-(-3) = 5.

1778,

Sorbarakjuk az elemeket:

1,1,1,1,1,2,2,3,3,3,3,4,4. Ez összesen 13 elem, a középső elem, vagyis a hetedik lesz a medián. Medián: 2.

1780,

Módusz: leggyakoribb elem.

4: 2 darab

6: 3 darab

2: 2 darab

5: 2 darab

Leggyakoribb elem a 6.

Terjedelem: a legnagyobb és legkisebb különbsége: 6-2 = 4.


1782,

Táblázat mellékelve

Medián: Sorbarakva az elemeket:

5, 5, 5, 5, 10, 10, 10, 10, 20, 20, 20, 50, 50: 13 elem; a középső elem a hetedik elem, az pedig a 10 centes.

Módusz: leggyakoribb elem, a gyakorisági táblázatból leolvasható. Ha több is van (5 és 10 centesből is 4 darab), akkor halmazként adjuk meg (5;10).
0