Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika 15.

Főoldal » Középiskola » Fizika
521
Egy 0,6 m hosszú kötél végéhez rögzített 2 kg tömegű testet súrlódásmentes vízszintes asztalon állandó sebességgel forgatunk. Mekkora lehet a sebesség legnagyobb értéke, ha a kötél 300 N erő hatására elszakad?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_("max")` = `m*v^2/r`

`v_("max")` = `root()((F_("max")*r)/m)` = `root()((300*0.6)/2)` = 9,48 `m/s`
0