Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika 11.

Főoldal » Középiskola » Fizika
883
Egy lift lefelé 1 m/s2 gyorsulással indul. Egy 80 kg tömegű ember áll a lift padlójára helyezett mérlegen.
a) Mekkora súlyt mér a mérleg?
b) Mekkora súlyt mérne, ha a lift kötele elszakadna és a lift szabadon esne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

F = `m*(g-a)` = `80*(9.81-1)` = 704,8 N

b,

A lift és az ember együtt zuhanna, a mérleg 0 N-t mérne, 0 kg-ot mutatna.
0