Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika 10.

Főoldal » Középiskola » Fizika
744
Mekkora erővel nyomja a lift padlóját egy 75 kg tömegű ember, ha a lift felfelé 1,2 m/s2 gyorsulással indul?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha felfelé indul a lift, akkor a gyorsulása hozzáadódik a nehézségi gyorsuláshoz:

`F=m*(a+g)` = `75*(9.81+1.2)` = 825,75 N
0