Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika 9.

Főoldal » Középiskola » Fizika
495
Egy 100 N/m és egy 300 N/m rugóállandójú rugót párhuzamosan kötünk. Mennyi lesz a két rugóból álló rendszer rugóállandója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A párhuzamosan kapcsolt rugók rugóállandója olyan mint a sorosan kapcsolt ellenállások eredője:

`D_e` = `D_1+D_2` = 300+100 = 400 `N/m`
0