Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika 8.

Főoldal » Középiskola » Fizika
521
Egy 100 N/m és egy 300 N/m rugóállandójú rugót egymás után kötünk. Mennyi lesz a két rugóból álló rendszer rugóállandója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A sorba kapcsolt rugók rugóállandója olyan, mint a párhuzamosan kapcsolt ellenállások eredője (ha az mond valamit).

`1/D_e` = `1/D_1+1/D_2`

`D_e` = `(D_1*D_2)/(D_1+D_2)` = `(100*300)/(100+300)` = 75 `N/m`
0