Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika 7.

Főoldal » Középiskola » Fizika
438
Egy 1,5 m hosszú fonálingát egyensúlyi helyzetéből 30°-os szögben kitérítünk, majd elengedünk. Mekkora gyorsulással indul el a fonálinga?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A rajzon minden fel van tüntetve.

`m*g*sinalpha` = `m*a`

a = `g*sinalpha` = `9.81*sin30` = 4,905 `m/s^2`
0