Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika 6.

Főoldal » Középiskola » Fizika
535
Egy 30° hajlásszögű, súrlódásmentes lejtőn lévő testet 6 m/s kezdősebességgel elindítunk felfelé a lejtőn. Mekkora utat tesz meg a lejtőn a visszafordulás pillanatáig?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a = `g*sinalpha` = `9.81*sin30` = 4,905 `m/s^2`

`v_0=a*t` `rightarrow` `t = v_0/a` = `6/4.905` = 1,223 s

s = `v_0*t-a/2*t^2` = `6*1.223-4.905/2*1.223^2` = 3,67 m
0