Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika 5.

Főoldal » Középiskola » Fizika
570
Egy 30° hajlásszögű, súrlódásmentes lejtőre egy 2 kg tömegű testet helyezünk.
a) Mennyi a testre a lejtő által kifejtett kényszererő?
b) Mennyi a testre ható erők eredője?
c) Mennyi a test gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

`F_t` = `m*g*cosalpha` = `2*9.81*cos30` = 17 N

b,

`F_e` = `m*g*sinalpha` = `2*9.81*sin30` = 9,81 N

c,

a = `F_e/m` = `9.81/2` = 4,905 `m/s^2`
0