Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 19.

Főoldal » Középiskola » Fizika
428
Egy épületpárkányról lehulló cserép 0,18 s alatt halad el egy 2 m magas ablak előtt. Milyen távolságra van a párkány az ablak felső szélétől?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t s alatt tett meg x m-t; t+0.18 s alatt pedig x+2 m-t a szabadon eső test.

x = `g/2*t^2`

x+2 = `g/2*(t+0.18)^2`

A másodikból kivonjuk az elsőt:

2 = `g/2*(0.36t+0,324)`

0,4077 = 0,36t+0,324

0,36t = 0,3753

t = 1,043 s alatt haladt el a cserép.

x = `9.81/2*1.043^2` = 5,34 m magas az ablak.
0