Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 18.

Főoldal » Középiskola » Fizika
388
Milyen kezdősebességgel kell függőlegesen feldobni a követ, hogy s magasságig emelkedjen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0 = g*t` `rightarrow` `t=v_0/g`

`s = v_0*t-g/2*t^2` = `v_0^2/g-v_0^2/(2g)` = `v_0^2/(2g)`

`v_0` = `root()(2*g*s)` `approx` `4.43*root()(s)`
0