Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 17.

Főoldal » Középiskola » Fizika
539
40 m mély kútba egy kavicsot ejtünk. Mennyi idő múlva halljuk a kavics csobbanását, ha a hang terjedési sebessége 340 m/s?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A 40 m utat a kavics megteszi:

s = `g/2*t^2` `rightarrow` t = `root()((2s)/g)` = `root()((2*40)/9.81)` = 2,855 s

A 40 m utat a hang megteszi:

s = `v_h*t_h` `rightarrow` `t_h=s/v_h` = `40/340` = 0,118 s alatt

Összes idő:

`t+t_h` = 2,855+0,118 = 2,973 s.
0