Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 16.

Főoldal » Középiskola » Fizika
400
2 m/s sebességgel süllyedő hőlégballonból kiejtenek egy homokzsákot.
a) Mennyi a homokzsák talajhoz viszonyított sebessége 3 s múlva?
b) Mekkora utat tesz meg a homokzsák 3 s alatt?
c) 3 s múlva milyen távol lesz a homokzsák a léghajótól, ha a zsák kiejtésének pillanatában a hőlégballon süllyedési sebessége 1 m/s-ra csökken?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

`v_0` = 2 `m/s`

v = `v_0+g*t` = `2+9.81*3` = 31,43 `m/s` és persze negatív előjelű.

b,

s = `v_0*t+g/2*t^2` = `2*3+9.81/2*3^2` = 50,145 m

c,

Míg a homokzsák 3 s alatt megtett 50,145 m-t, addig a hőlégballon 3 m-t, a különbség tehát 47,145 m lesz.
0