Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 15.

Főoldal » Középiskola » Fizika
404
Egy kavicsot 6 m/s sebességgel függőlegesen feldobunk. Mikor lesz 1 m magasan?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s = `v_0*t-g/2*t^2`

1 = `6*t-9.81/2*t^2`

`4.905t^2-6t+1=0`

`t_(1,2)` = `(6pmroot()(36-4*4.905))/(2*4.905)` = `(6pm4.05)/9.81`

`t_1` = `(6-4.05)/9.81` = 0,199 s

`t_2` = `(6+4.05)/9.81` = 1,024 s

Ebben a két időpontban.
0