Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 10.

Főoldal » Középiskola » Fizika
360
Az x - tengely mentén állandó gyorsulással mozgó test hely-idő függvényét az
x(t) = 6 - 3 t – 2 t2 egyenlet adja meg. Minden mennyiség értéke SI egységekben van megadva.
a) Mennyi a test kezdősebessége?
b) Mennyi a test kezdeti helyzete?
c) Mennyi a test gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az `x(t)=6-3t-2t^2` függvény felírható az

s = `s_0+v_0*t+a/2*t^2` alakban, ahol

s a megtett út;

`s_0` a kiinduló hely (b, válasz)

`v_0` a kezdősebesség (a, válasz)

a a gyorsulás (c, válasz része)

a, `v_0` = -3 `m/s`

b, `s_0` = 6 m

c, `a/2` = -2 `rightarrow` a = -4 `m/s^2`
0