Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika gyakorló feladatok (Háromszögekre vonatkozó ismeretek , háromszög nevezetes pontjai, vonalai)

Főoldal » Középiskola » Matematika
680
Küldöm a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Itt ennél a feladatnál csak annyi a lényeg, hogy a belső szögek összege mindhárom esetben 180 fok (alfa+béta+gamma összege), illetve hogy egy adott belső és külső szög összege szintén 180 foknyi (alfa+alfa vessző összege, béta+béta vessző összege és végül gamma+gamma vessző összege is mindig 180 fok lesz!). Ezeket felhasználva a megoldások:
1. rész (első vízszintes sor): gamma=120 fok,(alfa vessző)=160 fok, (béta vessző)= 140 fok, (gamma vessző)=60 fok ;
2. rész (második vízszintes sor): alfa= 70 fok; (béta vessző)= 100 fok, gamma= 30 fok, (gamma vessző)= 150 fok ;
3. rész (harmadik vízszintes sor): gamma= 90 fok (derékszögű a háromszög), béta= 60 fok, alfa= 30 fok, végül (alfa vessző)= 150 fok lesz! :)

Remélem tudtam segíteni, érthető volt a leírás! :)
1

Csatoltam képet.
1