Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 7.

Főoldal » Középiskola » Fizika
426
Egy gépjármű 8 s alatt 50 m utat tesz meg, miközben sebessége egyenletesen lassulva 3 m/s-ra csökken.
a) Mennyi a gépjármű gyorsulása?
b) Mennyi a gépjármű kezdeti sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

s = 50 m

t = 8 s

v = 3 `m/s`

s = `v*t+a/2*t^2` = `3*8-a/2*8^2` = 50

26 = `-32a`

a = `-13/16` = -0,8125 `m/s^2` a gépjármű gyorsulása.

b,

v = `v_0+a*t`

3 = `v_0-0.8125*8`

`v_0` = 3+6,5 = 9,5 `m/s` a gépjármű kezdeti sebessége.
1