Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 6.

Főoldal » Középiskola » Fizika
437
Az x-tengely mentén állandó gyorsulással mozgó test sebessége az x = 3 cm koordinátájú pontban 12 cm/s a pozitív x-tengely irányában. Mennyi a gyorsulása, ha 2 s múlva x-koordinátája 25 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koordináta, sebesség, gyorsulás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0` = 12 `(cm)/s`

s = 25-3 = 22 cm

t = 2 s

s = `v_0*t+a/2*t^2`

22 = `12*2+a/2*2^2`

2 = `2*a`

a = 1 `(cm)/s^2`
0