Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 5.

Főoldal » Középiskola » Fizika
515
Egy repülőgép felszállási sebessége 84 m/s. Milyen hosszú kifutópályára van szükség a biztonságos felszálláshoz, ha a repülőgép átlagos gyorsulása 1,4 m/s2 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 84 `m/s`

a = 1,4 `m/s^2`

t = `v/a` = `84/1.4` = 60 s

s = `a/2*t^2` = `1.4/2*60^2` = 2520 m kifutópálya szükséges.
0