Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ird be a hianyzo meroszamokat vagy mertekegysegeket!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
661
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
3 km = 3000 m = 30.000 dm
3 m = 30 dm
3 cm = 0,3 dm
Tehát 3 km 3 m 3 cm = 30.000 dm + 30 dm + 0,3 dm = 30.030,3 dm

2.

2 óra = 180 perc = 10.800 másodperc = 10.800 sec
4 min = 4 perc = 240 másodperc = 240 sec
Tehát 2 óra 4 min = 10.800 sec + 240 sec = 11.040 sec

3.

5.400 dl = 540 l = 540 dm³ (definíció szerint 1 l= 1 dm³) = 0,54 m³

4.

7/15 derékszög = (7/15 * 90)° = 42°

5.

600 m² = 6 ár = 0,06 hektár (ha).

6.

97.000.000 mm² = 970.000 cm² = 9.700 dm² = 97 m²

7.

7 dkg = 0,07 kg, tehát 350,07 kg-unk van, ez 0,35007 tonna.
0