Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 3.

Főoldal » Középiskola » Fizika
396
Ha két személygépkocsi közül a lassabb 90 km/h állandó sebességgel, a gyorsabb 120 km/h állandó sebességgel halad azonos irányban, akkor ugyanarról a helyről mennyivel később indult a gyorsabb személygépkocsi, ha ugyanakkor ért a 10 km távoli célba, mint a lassabb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sebesség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A lassabb `t_2` = `s/v_2` = `10/90` = `1/9` h alatt teszi meg az utat.

A gyorsabb `t_1` = `s/v_1` = `10/120` = `1/12` h alatt tesz meg.

A különbség: t = `t_2-t_1` = `1/9-1/12` = `3/108` = `1/36` h = 100 másodperccel kell később indulnia a gyorsabbnak.
0