Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 2.

Főoldal » Középiskola » Fizika
461
Két személygépkocsi azonos irányban halad az autópályán; a lassabb 90 km/h állandó sebességgel, a gyorsabb 120 km/h állandó sebességgel.
a) Mennyivel előbb ér a gyorsabb személygépkocsi a 20 km-re lévő célba, ha ugyanarról a helyről egyszerre indultak?
b) Mekkora utat tett meg a lassabb gépjármű a gyorsabb beérkezéséig?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sebesség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

`v_1` = 90 `(km)/h`

`v_2` = 120 `(km)/h`

s = 20 km

`Deltat` = `t_1-t_2` = `s/v_1-s/v_2` = `20/90-20/120` = `2/9-1/6` = `(4-3)/18` = `1/18` h = `3600/18` s = 200 s

200 másodperccel ér célba a gyorsabb.

b,

`t_2` = `s/v_2` = `20/120` = `1/6` h

`s_2` = `v_1*t_2` = `90*1/6` = 15 km

15 km utat tett meg a lassabb a gyorsabb beérkezéséig.
0