Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika 1.

Főoldal » Középiskola » Fizika
505
Egy kocogó egyenes vonal mentén 5 m/s sebességgel fut A pontból B-be, majd visszafelé B-ből A-ba 3 m/s sebességgel.
a) Mennyi a kocogó teljes útra számított átlagsebessége?
b) Mennyi a kocogó teljes útra számított átlagsebesség vektora?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Átlagsebesség, vektor
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az AB utat megtette `t_1=s/v_1` = `s/5` s alatt.

A BA utat megtette `t_2=s/v_2` = `s/3` s alatt.

A teljes út 2s, a teljes idő pedig `s/5+s/3`.

`v_("átlag")` = `(2*s)/(s/5+s/3)` = `((2*s)/(8*s))/15` = `(30*cancel(s))/(8*cancel(s))` = `15/4` = 3,75 `m/s`

b, Mivel az elmozdulás 0, így az átlagsebességvektor is nulla.
0