Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények abcisszája

Főoldal » Középiskola » Matematika
1487
Adottak az f:¡->¡, f(x) = x²-3x+2 és g:¡->¡, g(x) = 2x-4 függvények. Számítsd ki a két függvény metszéspontjainak abcisszáinak összegét.
¡- valós számok halmaza
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenlővé tesszük a két függvényt, ott metszik egymást.

`x^2-3x+2=2x-4`

`x^2-5x+6=0`

`(x-2)(x-3)` = 0

szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`x_1` = 2;

`x_2` = 3;

Az abszcissza összege (x koordináta) `x_1+x_2` = 2 + 3 = 5.

Ábra
0