Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika gyakorló feladatok . Egy és több változós algebrai kifejezések . Hogyan kell levezetni és kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
592
Küldöm a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
csoportosítás

a, = `(2a-a-4a+3a)+(4b+3b-10b)+(-1+6-2)` = `(cancel(0*a))+(-3b)+3` = `-3b+3`

b, = `(-2a+4a-3a)+(2b-3b+4b-3b)+(5-1-7)` = `(-1*a)+(cancel(0*b))+(-3)` = `-a-3`

Több tag szorzása több taggal:

c, = `(cancel(3a^2)+(cancel((3a*(-1)))-2*a+(-2)*(-1)`-`(cancel(3a^2)+cancel(3a)-1)` = `-2a+2-1` = `-2a+1`

d, = `(cancel(8a^2)+4a-cancel(2ab)-b)-(cancel(8a^2)+16a+3a+6)-2b+cancel(2ab)` = `+4a-16a-3a-b-2b-6` = `-15a-3b-6`

e, = `(6a^2-3ab-4a+2b)-6(a^2+ab-3a-3b)-(11b-9ab)` = `cancel(6a^2)-3ab-4a+2b-cancel(6a^2)-6ab+18a+18b-11b+9ab` = `cancel(0*ab)-4a+18a+2b+18b-11b` = `14a+9b`
0