Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segitsetek megoldani

Főoldal » Általános iskola » Matematika
606
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
2.,4.,5. feladatban segitsetek
0

2. Ha 32 cm oldalhosszú a négyzet, akkor annak a fölső oldala 4 egyenlő részre van felosztva, így a téglalapok rövidebbik oldalai 32/4=8 cm hosszúak. Az alsó oldal 2 egyenlő részre van felosztva, így a hosszabbik oldal 32/2=16 hosszú.

A téglalapok kerülete így 8+16+8+16=48 cm, területük 8*16=128 cm²

4. Ez kétféleképpen lehet; vagy 1*15 alakban volt, amit megevett Dóri, ekkor Miklós 1+15+1+15=32 kis téglát evett meg oldalról, + a 4 sarkot, tehát 36 darabot, ekkor Miklós evett többet, a csoki pedig 36+15=51 kockából állt. A másik lehetőség, hogy 3*5 alakban volt Dóri része, ekkor Miklós 3+5+3+5+4=20 részt evett, ekkor 15+20=35 részből állt.

5. 18*7=126, tehát 126-an voltak a megnyitón 18 sorban. Minden sorban 4 fiú és 3 lány állt (FLFLFLF), tehát 18*4=72 fiú és 18*3=54 lány volt.
0