Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus (jó-e a megoldás és annak levezetése?)

Főoldal » Középiskola » Matematika
575
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ugyanazt a dolgot háromféleképpen is körbe jártad (levezetted) és ugyanazt az eredményt kaptad.
Az is eredményre vezethet, ha a furcsa alakú logaritmus alappal rendelkező kifejezéseket azonos alapra visszaírjuk
a következő azonosság alapján: `log_(x)(y)=frac{log_(a)(y)}{log_(a)(x)}`, ahol `a>0`. A középszinten ez az alap a legtöbbször az `{2, 3, 5, 7}` számhalmazból való szokott lenni. Ennél a feladatnál a=2 választás esetén is eredményre vezet: `log_(1/4)(root(3)(32))=frac{log_(2)(2^(5/3))}{log_(2)(2^(-2))}=-frac{5}{6}`.
Módosítva: 5 éve
0