Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika gyakorlo feladatok Egyismeretlenes első fokú egyenlet egyenlőtlenség megoldása mérlegelvvel ..... kérlek segíts :):):)

Főoldal » Középiskola » Matematika
477
Küldöm a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szió!

Megcsináltam a feladatokat! Holnap tudom reggel elküldeni beszkennelve! :)
A végeredmények: 1. feladat
a; x=4 ; b; x=(-(12/5)); c; x=0; d; x=1; e; x=0 megint (ismét); f; x=2 ; g; x=3 ; h; x=(-(23/9)) ; i; x=1 ; j; x=23 ; k; x=(47/11);
l; x=(21/68) ; m; x=(-4) ; n; x=(-3) és végül o; x=(-1) lesznek a megoldások!
2. feladat végeredményei:
a; pont x nagyobb,vagy egyenlő (1/3);
b; pont x kisebb, mint (-(7/5));
c; pont x nagyobb, mint (11/6);
d; pont (-2) nagyobb, vagy egyenlő, mint (-20), ez minden x-re teljesül ezért minden x megoldás (minden valós szám!);
e; pont x kisebb, mint (-(5/2));
f; pont x kisebb, vagy egyenlő, mint (9/2);
g; pont 1 kisebb, vagy egyenlő, mint (-5) jön ki, ez sosem teljesül, így nincs megoldás x-re;
h; pont: x kisebb, vagy egyenlő, mint (-(15/2)) jön ki megoldásnak!

Remélem a levezetéseim alapján érthetőek lesznek majd a végeredmények (megoldások) is! :)

Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (45 éves)
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0